At lægge sig til at sove i friskt, nyvasket sengetøj er noget de fleste værdsætter. Men hvor ofte skal sengetøjet egentlig vaskes? Og hvordan bevarer du bedst kvaliteten af dit sengetøj, når du vasker det? Læs med her og få svarene.

Uvelkomne sengekammerater: Husstøvmider og bakterier

Du tænker måske ikke videre over det til daglig, men når du lægger dig til rette i din seng om aftenen, så er det altså i selskab med både bakterier, husstøvmider og diverse andet skidt, som kan have sneget sig ind i din seng. I grunden er det ikke så mærkeligt endda, eftersom du i gennemsnit tilbringer 8 timer hver nat i din seng – det bliver altså til mere end 50 timer på en uge, så døde hudceller, sved og andet godt har altså rig lejlighed til at slå lejer i dit sengetøj. Sådanne omgivelser er det perfekte miljø for husstøvmider, som netop lever af døde hudceller. I løbet af en enkelt nat vil der typisk havne 1,5 gram døde hudceller i din seng og dit sengetøj, hvilket er næring nok til omkring 1 million husstøvmider – det bliver altså til en hel del uvelkomne sengekammerater i løbet af blot en enkelt uge.

Vask dit sengetøj hver 14. dag

For at undgå at mængden af husstøvmider og bakterier hober sig op anbefales det som udgangspunkt, at du vasker dit sengetøj hver 14.dag. En anden tommefingerregel er, at sengetøj skal vaskes ved 60 grader, eftersom temperaturer over 55 grader slår bakterier og husstøvmider ihjel – vasker du dit sengetøj ved 60 grader, sørger du altså for, at hverken bakterier eller husstøvmider kan overleve i sengetøjet. Når det er sagt, er det selvfølgelig altid en god idé at læse vaskeanvisningen på dit sengetøj. Du kan desuden følge nedenstående råd til god hygiejne i din seng:

  • Vask sengetøj, når du har været syg; så snart du begynder at følge dig rask igen, så sørg for at skifte og vaske sengetøjet.
  • Hvis du har tendens til at svede meget, så vask dit sengetøj lidt oftere.
  • Går du ofte i bad inden sengetid, så kan du faktisk vaske sengetøj lidt sjældnere, end hvis du som regel går i bad om morgenen.

Har du allergi? Så vær særligt opmærksom på at vaske sengetøj hyppigt

Generelt er det vigtigt at vaske sengetøj relativt ofte og ikke med mere end 14 dages intervaller imellem. Det gælder især, hvis du lider af allergi, da det i så fald er ekstra vigtigt, at der ikke er samler sig husstøvmider i sengetøjet.

Skån dit sengetøj, når du vasker det

For at passe ekstra godt på dit sengetøj, så det holder længst muligt, er der en række ting, du kan gøre. F.eks. er det en god idé så vidt muligt at undgå at tørretumble dit sengetøj, efter du har vasket det. Når du tørrer dit sengetøj i tørretumbleren, slider du nemlig på fibrene i stoffet, og derfor er det langt bedre at hænge sengetøjet til tørre udenfor, hvis du har mulighed for det. Et andet godt tip er at vaske sengetøjet med vrangsiden ud – på den måde skånes stoffets fibre og farve nemlig, og desuden bevares sengetøjets blødhed bedre på denne måde. Det er ligeledes en god tommelfingerregel altid at vaske sit nye sengetøj, før det tages i brug.

Få bæredygtigt og allergivenligt kvalitetssengetøj hos bedworld

Er du på udkig efter nyt sengetøj? Hos bedworld finder du et bredt udvalg af allergivenligt kvalitetssengetøj, som er produceret med omtanke for miljøet og uden anvendelse af unødig kemi. I vores sortiment finder du alt fra kuvertlagnerfaconlagner og splitlagner til sengesæt og dynebetræk af høj kvalitet og til fornuftige priser. Samtidig finder du lagner samt senge- og dynesæt i varierende mål og størrelser, så du kan finde sengetøj til en række forskellige senge- og dynetyper. Vores sengetøj består desuden af 100% bomuld i satinvævning, som giver sengetøjet et elegant og fint udtryk, og i vores udvalg finder du ligeledes sengesæt i klassiske og tidsløse designs.